Re: Doba určitá a pokračující PN
Za leden uděláte normálně výplatu, v jeho případě tam bude jen kus náhrady za nemoc a dovolená. Odhlásíte k 31.1., pošlete mu ZL.
Lístky na peníze bude dál nosit vám a vy je budete přeposílat (někdo si je na OSSZ dává sám), to je pro vás vše. Na úp ho v nemoci nevezmou, ale to už není vaše starost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
5. 2. 2017 22:13
Přeji dobrý den a děkuji za potvrzení, že to mám dobře, případně radu, jak je to jinak.
Náš zaměstnanec má smlouvu na dobu určitou do 31.1.2017. Od 23. prosince má neschopenku, k 31.1.2017 je stále na neschopence.
Za prosinec jsem poslala výplatu na účet. Náhradu z ledna, kdy nemoc ještě platí zaměstnavatel, odešlu v průběhu února na jeho účet. Zároveň zanesu na OSSZ díly neschopenky a přílohu k žádosti o nemocenské. Zaměstnanci začátkem února odešlu dopisem potvrzení o zaměstnání a ELDP. Zaměstnance odhlásím k 31.1. na pojištovně i OSSZ.
Doufám, že tímto to pro nás skončilo.
Zaměstnanci však zůstala ke konci roku nějaká dovolená. Co s tím?
Zajímalo by mě, jak to funguje, když zaměstnanec přestane být zaměstnancem a je stále ve stavu nemoci. Normálně po skončení zaměstnání se musí nahlásit do 3 dnů na ÚP. V našem případě zřejmě, až než mu skončí neschopenka, tak mu stále OSSZ bude vyplácet nemocenskou.
Děkuji
Klára..