Re: Doba určitá a pokračující PN
Za leden uděláte normálně výplatu, v jeho případě tam bude jen kus náhrady za nemoc a dovolená. Odhlásíte k 31.1., pošlete mu ZL.
Lístky na peníze bude dál nosit vám a vy je budete přeposílat (někdo si je na OSSZ dává sám), to je pro vás vše. Na úp ho v nemoci nevezmou, ale to už není vaše starost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
5. 2. 2017 22:13
Přeji dobrý den a děkuji za potvrzení, že to mám dobře, případně radu, jak je to jinak.
Náš zaměstnanec má smlouvu na dobu určitou do 31.1.2017. Od 23. prosince má neschopenku, k 31.1.2017 je stále na neschopence.
Za prosinec jsem poslala výplatu na účet. Náhradu z ledna, kdy nemoc ještě platí zaměstnavatel, odešlu v průběhu února na jeho účet. Zároveň zanesu na OSSZ díly neschopenky a přílohu k žádosti o nemocenské. Zaměstnanci začátkem února odešlu dopisem potvrzení o zaměstnání a ELDP. Zaměstnance odhlásím k 31.1. na pojištovně i OSSZ.
Doufám, že tímto to pro nás skončilo.
Zaměstnanci však zůstala ke konci roku nějaká dovolená. Co s tím?
Zajímalo by mě, jak to funguje, když zaměstnanec přestane být zaměstnancem a je stále ve stavu nemoci. Normálně po skončení zaměstnání se musí nahlásit do 3 dnů na ÚP. V našem případě zřejmě, až než mu skončí neschopenka, tak mu stále OSSZ bude vyplácet nemocenskou.
Děkuji
Klára..