Re: Smlouva o dílo
ale přece DPP měsíčně do 10 000,- tak se neodvádí soc, zdrav.
akorát musíte hlídat hodiny
smlouva o dílo - to si trochu komplikujete
Re: Smlouva o dílo
Děkuji. Raději to popíšu znovu.
Paní nemá živnost, je na rodičovské. Nechce podepsat dohodu o PP nebo DPČ (protože již má sepsanou dohodu o PP s někým jiným, kde podepsala prohlášení).
My bychom spolu sepsaly Smlovu o dílo na jednorázovou činnost - třídění, založení a tisk dokladů firmy ABZ a ZYX za roky xxxx. Jednalo by se opravdu o jednorázovou činnost a podle mě pro ní je to příležitostný příjem, už se nebude opakovat. Ale protože je toho hodně, jednalo by se o částku cca 15 tis. Kč. Ve smlouvě bych vymezila, že dílo musí dodat nejpozději do xxx (dejme tomu, že to bude dělat měsíc). Vidíte v tom tedy zádrhel?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
6. 2. 2017 11:30
Zdravím,
prosím o radu. Mám živnost na vedení účetnictví a pár klientů. Ale protože jsem dlouhodobě na rodičovské dovolené a péče o děti mi dává zabrat, nestíhám takové věci jako zakládání dokladů, tisk dokladů, přiřazování pokladních účtenek s doklady atd., zkrátka takové drobné administrativní práce. Jsem domluvená s jednou paní, že by mi tyto práce udělala, samozřejmě za odměnu. Mohu na takovou činnost s ní podepsat smlouvu o dílo? Myslíte, že mi to fú uzná jako náklad? Jednalo by se o částku nad 10 tis. Kč.
Děkuji.