Insolvence a nenahlášený rozvod

• (neregistrovaný)

6. 2. 2017 19:44

Dobrý den,
    moc prosím o radu, jak postupovat. Zaměstnankyně je od června 2015 v insolvenci spolu se svým manželem. Dnes jsem zjistila, že jsou rozvedení. Já jsem nastoupila na podzim do firmy .Paní má doloženo z ledna 2016 potvrzení, že si manžel neuplatŇuje syna, v ins. rejstříku také žádné info o rozvodu.
    Nyní jsem se ptala paní, zda je u manžela všechno stejné a ona řekla, že jsou rozvedení a přinesla mně potvrzení o svěření do péče na syna, které je z dubna 2015. Přesné datum rozvodu ještě nevím, s paní budu mluvit zítra.
    Po celou dobu, kdy se provádějí srážky, je manžel uplatňovaný jako vyživovaná osoba. Co s tím? Od ledna začnu uplatňovat NZČ pouze na paní a na syna a oznámím ins. správci, že jsem se teprve nyní dozvěděla,že je paní rozvedená a že jsme ji strhávali méně než jsme měli? Čí je to chyba? Děkuji moc za radu. Iva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2017 7:59

mirka..p (neregistrovaný)

Re: Insolvence a nenahlášený rozvod
      Té zaměstnankyně, má povinnost změny nahlásit. Vy přece nemůžete věštit z křišťálové koule, máte jen ty informace, které Vám zaměstnanci dají.

• 7. 2. 2017 8:04

Ivos (neregistrovaný)

Také si myslím. Mám napsat ins.správci, že paní nám neoznámila rozvod a že jsme tedy neoprávněně prováděli odpočet i na manžela?
      Děkuji za odpověď.

• 7. 2. 2017 8:18

mirka..p (neregistrovaný)

Insolvenční správce myslím o rozvodu ví, protože aby insolvenci zaměstnanci nezrušili, musí spolupracovat. Nevím jak Vy, ale já posílám ins.správci výplatní pásku zaměstnance ( ne z přílišné aktivity, správci si to vyžádali) takže se dá předpokládat, že si toho měli všimnout sami, ale nevím, jak moc je zde udávací povinnost...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).