Výpis z účtu - jaký použít kurz??

• (neregistrovaný)

12. 10. 2005 11:27

Dobrý den, prosím o radu.Máme ve firmě s.r.o. nově zavedený bankovní účet v EUR.Přišel mi výpis a mě by zajímalo který kurz tam mám používat??Jetli kurz v daný den u KB kde je účet vedený a nebo se řídit ČNB??Protože na fakturách v EUR používám taky kurz ČNB.Tak teď opravdu nevím jak z toho ven.
    Děkuji moc za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 10. 2005 12:47

Aňa (neregistrovaný)

Re: Výpis z účtu - jaký použít kurz??
      I pro tyto účely si musíte stanovit ve směrnici (nebo doplnit stávající směrnici), kteŕý kurz budete používat při bank. operacích, pokladních operacích.
      U výběru z banky, převodu do banky, převodu mezi Vašimi účty, úhradách faktur ale můžete kromě denního(pevného) ČNB použít kurz Vaší banky. Toto si ale musíte určit právě ve směrnici.
      Je ale asi nejjednodušší používat denní ČNB všude, protože v každém případě stejně na účtě 261 vyjdou vždy kurzové rozdíly, protože např. výběr z banky do pokladny 261/221 použijete kurz banky, ale při vkladu do pokladny zase denní ČNB 211/261, takže KR stejně vyjde.
      Další př.fa je v kurzu ČNB, přijde na účet-přepočtete kurzem Vaší banky, zase vyjde KR.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).