Re: Závazky po lhůtě po splanosti
No a zaplatili Vám to nebo ne? Doložili kopii bankovního výpisu s úhradou?
Re: Závazky po lhůtě po splanosti
no právě, účetnictví jsem převzala v rychlosti (situace byla naléhavá) a v účetnictví jsou zjevné nesmysly. A já teď řeším, jak to všechno uvést do pořádku.
Ten účet prověřím, musím zajít pro jejich účetnictví toho roku. Ještě mě napadlo, že to firma uhradila z nějakého soukromého účtu...protože to někdy neřeší.
Ale ani pak nevím, jak se toho zbavit? Vzít si nějaké prohlášení od toho dodavatele, že mu nic nedlužíme, ale jak účtovat?
A pak se zeptám - mám tam na 315 pohledávku vůči firmě, ke které mám současně závazek na 321. Jak to co nejčistěji zúčtovata?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
8. 2. 2017 9:33
Dobrý den,
mám dva dotazy:
1) závazky 36 m po lhůtě splatnosti se dodaňují. Dodaňují se ale každoročně, nebo se jednou dodaní a hotovo?
2) v účetnictví, které dříve dělala jiná účetní, je závazek z roku 2012, avšak firma tvrdí, že tento závazek byl jistě uhrazen, že to je nesmysl. Jak se s tímto vyrovnat?
Díky za odpověď