Re: Závazky po lhůtě po splanosti
No a zaplatili Vám to nebo ne? Doložili kopii bankovního výpisu s úhradou?
Re: Závazky po lhůtě po splanosti
no právě, účetnictví jsem převzala v rychlosti (situace byla naléhavá) a v účetnictví jsou zjevné nesmysly. A já teď řeším, jak to všechno uvést do pořádku.
Ten účet prověřím, musím zajít pro jejich účetnictví toho roku. Ještě mě napadlo, že to firma uhradila z nějakého soukromého účtu...protože to někdy neřeší.
Ale ani pak nevím, jak se toho zbavit? Vzít si nějaké prohlášení od toho dodavatele, že mu nic nedlužíme, ale jak účtovat?
A pak se zeptám - mám tam na 315 pohledávku vůči firmě, ke které mám současně závazek na 321. Jak to co nejčistěji zúčtovata?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 2. 2017 9:33
Dobrý den,
mám dva dotazy:
1) závazky 36 m po lhůtě splatnosti se dodaňují. Dodaňují se ale každoročně, nebo se jednou dodaní a hotovo?
2) v účetnictví, které dříve dělala jiná účetní, je závazek z roku 2012, avšak firma tvrdí, že tento závazek byl jistě uhrazen, že to je nesmysl. Jak se s tímto vyrovnat?
Díky za odpověď