Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
8. 2. 2017 9:56
Dobrý den,
měla bych dotaz ohledně FKSP.
Zaměstnanec odchází do plného invalidního důchodu-dle naší směrnice mu bude vyplacena částka z FKSP do mzdy při ukončení pracovního poměru.
Ve vyhlášce FKSP jsem našla §14 Dary při prvním odchodu do důchodu 2000,- Kč ZDP, plnění: nepeněžní, Daň: NE, ZP a SP: NE
TZN? že do 2000,- nedaní a nad 2000 se daní a odvádí ZP+SP. Když dostane tyto peníze do výplaty a platba je převodem na účet zaměstnance, můžu to brát tak, že to je poskytnuto jako nepeněžní plnění?
Ve výplatní pásce zadávám ale že to je peněžní plnění daněno nad 2tis. a nedaněno do 2tis. Nejsem si jistá, abych pak zpětně nemusela něco dodaňovat. S FKSP jsem se nikdy nesetkala, a i když mám koupenou chytrou knížku v tomto mám trochu nejasnosti.
Děkuji za pomoc