Re: RZD - lze dodatečně podepsat?
Ano, pokud by se pracovní poměry nepřekrývaly a měl všude podepsané prohlášení poplatníka, tak byste mohla RZD udělat.
Vám také hezký den!
>>>>>Dobrý den,
>>>>>máme zaměstnance, který u nás pracoval
>>>>>1.1.-29.2.2016,
>>>>>potom byl 1.3.-11.3. v jiném zaměstnání a k nám se
>>>>>vrátil 17.3.2016 a byl do konce roku, u nás měl
>>>>>podepsané
>>>>>prohlášení ne leden a únor a pak až od dubna. Ale teď
>>>>>jsem zjistila podle potvrzení, z toho druhého
>>>>>zaměstnání, že tam neměl prohlášení podepsané.
>>>>>Můžu mu dát dodatečně podepsat prohlášení na březen u
>>>>>nás a udělat mu RZD s tím, že se to v něm srovná?
>>>>>
>>>>>Děkuji mockrát za radu.
>>>>
>>>>
>>>>Jestli měl v tom druhém zaměstnání pracovní poměr,
>>>>tak
>>>>měl zálohovou daň bez podepsaného prohlášení a má
>>>>povinnost podat daňové přiznání.
>>>
>>>To máte pravdu, mě to hned nedošlo.
>>>A můžu ještě, pokud by to tam na ten březen podepsal,
>>>u nás ho podepsal taky, ale sleva by byla až od
>>>dubna,
>>>tak bych mu mohla provést rzd? Nějak se v tom
>>>začínám
>>>motat.
>>>Děkuji moc.
>>
>>Ano, pokud by se pracovní poměry nepřekrývaly a měl
>>všude podepsané prohlášení poplatníka, tak byste
>>mohla
>>RZD udělat.
>
>Paní Líbo děkuji mockrát, pěkný den!
Re: Vám také hezký den!
Pokud se můžu přidat, mohl by dodatečně podepsat i v násl. případu: U nás skončil 30.12.2016, teď nikde nepracuje. Zjistila jsem chybu ve mzdě za prosinec, kterou teď chci napravit, samozřejmě nebude mít podepsáno (není naším zaměstnancem). Předpokládáme ale, že se k nám pravděpodobně vrátí, nevyšla mu práce se kterou počítal. Pokud by u nás opravdu znovu pracoval třeba od léta do konce roku, může potom dodatečně podepsat i ten leden?
Re: Vám také hezký den!
Asi jsem se do toho zbytečně zamotala, program mi totiž neumožní u ukončeného PP uplatnit slevu na poplatníka. Ale on vlastně může mít podepsáno a přitom slevu v měsíci neuplatnit. Spraví se to v RZ, které mu udělá poslední zaměstnavatel. Nechci mu komplikovat život povinností podat DP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 2. 2017 11:16
Dobrý den,
máme zaměstnance, který u nás pracoval 1.1.-29.2.2016, potom byl 1.3.-11.3. v jiném zaměstnání a k nám se vrátil 17.3.2016 a byl do konce roku, u nás měl podepsané prohlášení ne leden a únor a pak až od dubna. Ale teď jsem zjistila podle potvrzení, z toho druhého zaměstnání, že tam neměl prohlášení podepsané.
Můžu mu dát dodatečně podepsat prohlášení na březen u nás a udělat mu RZD s tím, že se to v něm srovná?
Děkuji mockrát za radu.