Re: Daně_DE x účetnictví x výdaje %
Výdaje jsou asi 80%, závazky má po splatnosti do 12 měsíců, starší nemá. Vždy začne platit při vyhrůžce exekuce. Neexistuje ještě jiná možnost prosím.
To ano. Beru to tak, že na konci roku jsou závazky po splatnosti
cca 1 mil a os podnikatele třeba cca 2 mil. Takže má na placení dluhů. Kdyby zaplatil závazky, tak by byly nižší daně. A napadlo mě, že v účetnictví výsledek není podle úhrad-plateb, ale na základě výnosů a nákladů. Tak jsem myslela jestli to nebude pro něho výhodnější. Snad jsem se do toho nezamotala. Děkuji
Já vám rozumím, ale když ty závazky z předchozího roku zaplatí letos, tak je výsledek stejný, jen posunutý v čase.
protože např. sice v r.2016 nezaplatil závazky z r.2016 ale zaplatil ty z r.2015, takže ve výdajích ty faktury má, jen o rok posunuté...
Taky Vám rozumím,takže ten způsob by nic neřešil.Moc Vám děkuji, chtěla jsem to s někým zkonzultovat jestli to má smysl.Stále tlačí, že s tím mám něco udělat. Vysoká daň, velká os podnikatele a vysoké dluhy.Už jsem z toho nešťastná. Ještě jednou moc děkuji za pochopení. Pěkný den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 2. 2017 16:48
Dobrý den, zeptám se narovinu, tak snad mi někdo rozumně poradí. Vedu daň. evidenci OSVČ, který neplatí závazky a má větší soukromou spotřebu podnikatele. Z tohoto důvodu vychází velký zisk a platí velké daně + zálohy na pojištění. Myslíte, že je východisko přejít na vedení účetnictví? Nevím co přechod obnáší, ale zajímá mě jenom jestli to má smysl. Moc děkuji za odpověď a pochopení.