Re: Pokuta KH
Máte s klientem smluvně ošetřené, do kdy Vám musí předávat Výzvy, které mu dojdou od správce daně? Do kolika dnů od vstupu do datové schránky? Nebo Vám dal plný přístup do své DS s tím, že zajišťování odpovědí na Výzvy je plně ve Vaší kompetenci?
Stalo se mi podobné, že jsem klentovi vlezla do datové schránky, když jsem byla na dovolené, doklady u mě doma, takže nebylo podle čeho opravit, udělala jsem to, že jsem opsala to samé co měli v hlášení o vadách a až jsem se vrátila, opravila jsem znovu a správkyni jsem se přiznala, takže docela chápu Vaše zoufalství , protože jsem měla zkaženou dovolenou, pořád jsem na to myslela, byla jsem v zahraničí, zkuste žádost o prominutí, jestli to jde???
Já si nemůžu pomoct už od začátku, ale je to opravdu zlodějna, za jeden den pokuta 30 000? Kam to všechno půjde? Stane se to 2x-3x a nemusíte ani dělat. Jako kdyby firma nemohla udělat chybu, nedejbože jestli ta chyba byla na druhé straně.
To zaplatím pokutu za to, že druhá strana udělá chybu, a a já o 1 den prošvihnu termín, abych napsala já mám vše v pořádku, a dostanu pokutu já 30 000,- Kč?
Myslím, že se toto bude dostávat až k ústavnímu soudu, protože to je neúnosné a za mě nemorální.
Beru, když nebudu reagovat třeba měsíc, ale 5 pracovních dní???
Nicky,
KH a ZET slouží především ke sběru informací a výběru pokut.
O tom, že by se vybralo více na dani, se jenom lže.
Je možné, že by soud posoudil udělení pokuty jako nepřiměřené, ale to se poplatník musí soudit. Záleželo by na okolnostech.
Svůj nesouhlas s postupem současné koalice proti podnikatelům můžete dát najevo ve volbách.
Hezký den!
Dobrý den, stalo se mi něco podobného jednatel společnosti odjel na dovolenou a na všechna kontrolní hlášení uvádím mail i telefon. Do datové schránky přišla výzva, ale jednatel to zjistil až po měsíci, mě na telefon ani mail nikdo z fú neupozornil, že máme výzvu. Daňový subjekt dostal též pokutu 30.000,- i když odpověď na výzvu byla, že máme vše v pořádku. proti tomuto platebnímu výměru podávám podle ust. § 109 DŘ odvolání a zároveň žádost o splátky pokuty, tak jsem zvědavá jak se k tomu fú postaví
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
8. 2. 2017 21:25
Dobrý večer, dostala jsem pokutu 30 000,-, situace 6.11.2016(neděle) přišla do DS klienta výzva k následnému hlášení. Já byla do 13.11.2016 (neděle) na dovolené, takže jsem následné hlášení poslala až 13.11.2016 v noci. Pěkný návrat z dovolené a ještě zaplatím pokutu. Vůbec nevím, co mám dělat. Myslela jsem si, že můžu být v klidu a že jsem to stihla.