Re: DPFO - prodej dřeva_zaměstnanec
Jen doplním přesné znění zákona o daních z příjmů k 31.12.2016
§ 10 Ostatní příjmy
(1) Ostatními příjmy, při kterých dochází ke zvýšení majetku, pokud nejde o příjmy podle § 6 až 9, jsou zejména
a) příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného nájmu movitých věcí, včetně příjmů ze zemědělské výroby a lesního a vodního hospodářství, které nejsou provozovány podnikatelem, a příjmů z provozu výroben elektřiny, ke kterému není vyžadována licence udělovaná Energetickým regulačním úřadem,
...
(3) Od daně jsou, kromě příjmů uvedených v § 4, osvobozeny
a) příjmy podle odstavce 1 písm. a), pokud jejich úhrn u poplatníka nepřesáhne ve zdaňovacím období 30000 Kč; přitom příjmem poplatníka, kterému plyne příjem z chovu včel a u kterého nepřekročí ve zdaňovacím období počet včelstev 60, je částka 500 Kč na jedno včelstvo,
...
S tím, že nejdřív musíte zkoumat, zda se nejedná o příjmy podle § 7 ZDP
...
§ 7 Příjmy ze samostatné činnosti
(1) Příjmem ze samostatné činnosti, pokud nepatří do příjmů uvedených v § 6, je
a) příjem ze zemědělské výroby, lesního a vodního hospodářství, ..
...
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586/zneni-20161201
...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
9. 2. 2017 8:01
Dobrý den, prosím o radu, jsem zaměstnána na HPP, v r.2016 jsem poprvé prodala dřevo z vlastního lesa za 29.500,- a někdo mě říká že jsem povinna podat daňové přiznání a někdo že nemusím, že se to vztahuje na ostatní příjmy do 30.000 a že nemusím nic přiznávat.
Prosím jak to mám udělat, děkuji.