Re: smlouva o trénování
>>>Dobrý den, měla bych tento dotaz - spolek má
>>>sportovní
>>>oddíl. S trenéry má uzavřenou smlouvu o trénování,
>>>kde
>>>je určena částka za odtrénovaný měsíc. Není zde
>>>určeno
>>>kdo odvede dan a já teď řeším kdo tu daň odvede.
>>>Spolek nic neodváděl, prostě trenérům vyplatil celou
>>>částku a trenér říká, že očekával, že daň bude
>>>odvádět
>>>spolek.
>>>
>>>Děkuji za pomoc
>>
>>A jaká je to smlouva?
>
>Právě, že se to jmenuje "Smlouva o trénování dětí a
>mládeže"
>mezi AB a XY
Ani se tady neřeší mzda, ale úhrada za trenérskou činnost.
>a pak už jen jak často bude trénovat a kolik za to
>dostane a kdy. Jinak nic :/
neuvedení zákona, příp. §, podle kterého se smlouva uzavírá, není důležité, jde jen o administrativní záležitost. Podle vašich informací jde z právního hlediska o nepojmenovanou(inominátní) smlouvu uzavřenou mezi smluvními stranami za účelem zajištění trénování sportovců, takže bych to hodnotil jako právní vztah,odpovídající dikci § 1746 odst. 2 NOZ a ač nejsem daňař ani osvícený účetní, tak podle mne klub vyplatí trenérům sjednanou platbu a další je věcí trenérů, nikoliv klubu.
Děkuji moc za názor.
Oni si to doteď dělali sami, ale protože to potřebovali do podvojka, tak mě poprosili ať jim to zaúčtuju. S účetnictví jako takovým problém nemám, ale když jsem se zeptala na tohle, tak spolkoví mi řekli, že si to mají danit trenéři a ti, že počítali, že to udělal spolek, tak jsem z toho byla dost zmatená. Sice jsem argumentovala, že takhle podaná slouva nemá s dohodou o PP nic společného a navíc jim mělo být divné, že dostali celou dohodnutou částku, kdyby bylo zdaněno, tak by museli dostat o daň méně. No ještě to bude veselé... :(
Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
9. 2. 2017 15:49
Dobrý den, měla bych tento dotaz - spolek má sportovní oddíl. S trenéry má uzavřenou smlouvu o trénování, kde je určena částka za odtrénovaný měsíc. Není zde určeno kdo odvede dan a já teď řeším kdo tu daň odvede.
Spolek nic neodváděl, prostě trenérům vyplatil celou částku a trenér říká, že očekával, že daň bude odvádět spolek.
Děkuji za pomoc