Re: Nevyplacená mzda
Já mu mzdu nezadržuji (jsem jenom účetní) zadržuje ji zaměstnavatel. Já mám vyplnit to potvrzení pro zaměstnance. Zaměstnanec měl pracovní poměr na dobu určitou a skončil 31.12.2016.
Do toho Potvrzení pro zaměstnance se tedy nebude zahrnovat mzda za prosinec, když ji do 31.1.2017 nemá vyplacenou? Bez ohledu na to, že zaměstnavatel uhradil odvody?
Re: Nevyplacená mzda
Každý zaměstnanec, tedy i účetní, je povinen upozornit nadřízeného vedoucího zaměstnance na to, že hrozí škoda (zde pokuta). Je to povinnost jako každá jiná, tudíž zaměstnavatel může její nesplnění sankcionovat. Už jsem v minulosti z tohoto důvodu několik zaměstnanců propouštěla. S tím potvrzením snad někdo jiný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
10. 2. 2017 7:30
Dobrý den. Vím že zaměstnanec nedostal do dne 31.1.2017 výplatu za prosinec, schválně, kvůli neshodům se zaměstnancem. Zaměstnanec si chce podat sám daň.přiznání. Při vyplnění Potvrzení o zdanitelných příjmech se mně nebude tedy rovnat řádek č.1 a řádek č.2 o hrubou mzdu. Zaměstnavatel ale zaplatil odvody z této prosincové mzdy (i daň). Myslím si, že to nemá vliv na vyplnění Potvrzení pro zaměstnance. Prosím o vaše ujištění. Děkuji.