Re: Výdaje přístích období
Pokud by byla služba poskytována již v prosinci 2016, tak by nebylo od věci si stanovit nějaká pravidla. Je to podobné, jako např. u služeb auditora. Sama rozlišuji, zda jsou poskytovány v průběhu daného roku, či zda jsou poskytnuty "jednorázově" až následující období.
Pokyn GFŘ D 22 K § 23 odst. 2
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
10. 2. 2017 8:00
Dobrý den, chtěla bych se zeptat spíše informačně.
Když mi přijde faktura na zpracování DPH s DUZP s 1/2017 a je to za služby související za 12/2016, je mi jasné, že musím použít účet 383 Výdaje příštích období.
Chtěla bych se otázat, jak je to obráceně. Když budu právě ta firma, která zpracovává účetnictví a udělám někomu DPH za 12/2016, ale je jasné, že to vystavím s DUZP 1/2017, protože termín je do 250.1.2017. Mám taky použít obdobný účet 385 - Příjmy příštích období?
Chtěla bych se tím živit a nechci hned udělat kopanec ve vlastní firmě.
Ale nějak nabývám dojmu, že to moc komplikuji. Vždyť moje služba se stala v lednu, jinak bych to ani nemohla ovlivnit....
Díky moc za rady.