Re: EET- Pověření k evidování tržeb
získala jsem dojem, že zrovna toto ještě dnes nikdo pořádně neví a neumí.... nebo si to vykládá po svém, jak se mu to hodí, všechny ty výdejny, zásilkovny a pod. se tváří, že nevybírají evidovanou tržbu, ale ono to tak nemusí být- záleží na smlouvě a navíc výjimka je pouze pro držitele poštovní licence - doporučuji sledovat další vývoj ( bohužel příprava EET ze strany MF byla v této oblasti - e-shopy a různé způsoby placení - hrubě podceněna )
já jsem v opačné pozici - jako eshop posíláme zboží i přes tzv. "uloženky, zásilkovny", kde zákazník zaplatí hotově a nám to přijde na účet, když jsme vznesla dotaz na finanční správu, odpověděli mi, že máme s těmi firmami uzavřít smlouvy na "platebního zprostředkovatele", tím by eshop neměl povinnost evidovat tržby, protože stejně o nich neví online, ale přenese tu povinnost na toho kdo peníze vybírá
EET by měla nahlásit firma yy v okamžiku, kdy přebírá od zákazníka peníze a v datové zprávě uvést DIČ pověřující osoby, tedy firmy xx.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
10. 2. 2017 14:54
Dobrý den,
prosím o pomoc - u firmy xx zákazník objedná zboží přes eshop, firma xx vystaví fakturu (nebo objednávku) a naše firma yy zákazníkovi na základě faktury (objednávky) zboží vydá a vybere peníze pro firmu xx (ty pak předá).
Jak postupovat při platbě od zákazníka firmy xx ?? Musíme platbu zaevidovat (§9 pověření k evidování), nebo pokud peníze vybereme a následně firmě přepošleme na účet, nemusí zákazník dostat účtenku a platba se nemusí evidovat ??
děkuji moc za radu