EET- Pověření k evidování tržeb

• 10. 2. 2017 14:54

Dobrý den,
    prosím o pomoc - u firmy xx zákazník objedná zboží přes eshop, firma xx vystaví fakturu (nebo objednávku) a naše firma yy zákazníkovi na základě faktury (objednávky) zboží vydá a vybere peníze pro firmu xx (ty pak předá).
    Jak postupovat při platbě od zákazníka firmy xx ?? Musíme platbu zaevidovat (§9 pověření k evidování), nebo pokud peníze vybereme a následně firmě přepošleme na účet, nemusí zákazník dostat účtenku a platba se nemusí evidovat ??
    děkuji moc za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2017 16:56

vladík (neregistrovaný)

Re: EET- Pověření k evidování tržeb
      získala jsem dojem, že zrovna toto ještě dnes nikdo pořádně neví a neumí.... nebo si to vykládá po svém, jak se mu to hodí, všechny ty výdejny, zásilkovny a pod. se tváří, že nevybírají evidovanou tržbu, ale ono to tak nemusí být- záleží na smlouvě a navíc výjimka je pouze pro držitele poštovní licence - doporučuji sledovat další vývoj ( bohužel příprava EET ze strany MF byla v této oblasti - e-shopy a různé způsoby placení - hrubě podceněna )

• 10. 2. 2017 16:57

EvaCe

já jsem v opačné pozici - jako eshop posíláme zboží i přes tzv. "uloženky, zásilkovny", kde zákazník zaplatí hotově a nám to přijde na účet, když jsme vznesla dotaz na finanční správu, odpověděli mi, že máme s těmi firmami uzavřít smlouvy na "platebního zprostředkovatele", tím by eshop neměl povinnost evidovat tržby, protože stejně o nich neví online, ale přenese tu povinnost na toho kdo peníze vybírá

• 10. 2. 2017 17:03

po (neregistrovaný)

EET by měla nahlásit firma yy v okamžiku, kdy přebírá od zákazníka peníze a v datové zprávě uvést DIČ pověřující osoby, tedy firmy xx.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).