Re: s.r.o. nákup haly s pozemkem - PROSÍ
abyste si mohla nárokovat určitou sazbu a částku DPH , musíte mít od dodavatele řádný daňový doklad právě se sazbou, částkou nároku dph a DUZP. a to pouze za předpokladu, že budete používat pro ekonomickou činnost, pokud např. pro osvobozené nájmy, tak bez nároku na odpočet, požadujte řádný DD se všemi náležitostmi k možnosti uplatnění odpočtu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 2. 2017 0:30
Dobrý den, mohl by mi někdo poradit? S.r.o. koupilo od Družstva (také plátci DPH) starou halu se dvorem. S.r.o. z toho objektu míní vyhudovat průmyslovou halu a dvůr bude na skladování materiálu. Potřebuji se ujistit, že z koupě nemovitosti a z pozemku mohu uplatnit DPH. V kuní smlouvě je sice vyčíslena hodnota haly i pozemku zvlášť (znalec), ale Družstvo mi nevystavilo žádnou fakturu s DPH. Váhám si stanovit DPH sama. Moc prosím, kdo víte, poraďte mi!!! Děkuji!!