Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 10. 2005 15:51
Zdravim,
chtel bych se zeptat jak je to s privydelavanim doma? Dejme tomu, ze bych doma vyrabel nejake zarizeni, a pak ho dale prodaval. Mohu to takhle delat? Jsem student a nekde jsem slysel, ze je nejaka hranice, do ktere se prijmy nikde uvadet nemusi (tedy ani danit). Ale jak je to s timto a potrebuju k tomu zivnostak? Me by vlastne nikdo nezamestnaval, a tak nevim zda v tom neni rozdil, dalo by se rici, ze bych vlastne "podnikal" Jednalo by se o celkem nizke prijmy, tak 1-2k Kc za rok, ale na tom nezalezi, stejnak bych se do te hranice, kde se musi danit asi vesel. Jeste dodam mozna podstatnou vec, ze tyto sluzby bych verejne nabizel, tedy nebylo by to v ramci rodiny, znamich apod... potrebuju na to zivnostak, nebo se to bere jako "normalni obcasny prodej"? Ackoliv je to pravidelne treba 2x za mesic, ale celkove prijmy by byly tak male, ze by se to zanedbalo.
btw: je mi jasne, ze nikomu nemohu vydavat paragon apod. ale o to tu nejde, beztak jde o veci s malou hodnotou.
Predem diky.