Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
13. 2. 2017 8:41
Dobrý den, prosím vás zkušené o pomoc a předem děkuji.
Jsem zaměstnanec, od firmy jsem dostala podíly jako odměnu, budu si dělat daňové přiznání, mám Potvrzení o zdanitelných příjmech, mám Potvrzení o zaplacení členského příspěvku organizaci, s tím vším si poradím, ale mám od zaměstnavatele Potvrzení o zdanitelných příjmech, že jsem od společnosti xxxxFrancie obdržela podíly v podílovém fondu v hodnotě xxxEur, je tam kurz na přepočet, a dále je tam napsáno Náklady na poskytnutí podílů nese v plné míře xxxxspolečnost, z toho důvodu společnost není ve vztahu k příjmu zaměstnanců v podobě bezúplatného plnění v postavení plátce daně.
Prosím, kam s tím v daňovém přiznání? Je to Příloha 2 odst.2. Výpočet dílčího základu daně z ostatních příjmů (§10 zákona) ? ale nevím jak se tam s tím popasovat...moc moc prosím o radu..pro vás tady je to určitě brnkačka :-)