Re: insolvence
měla jsem tento případ před rokem u dnes už bývalého zaměstnance. Sráželi jsme exekuce a když si požádal o insolvenci, tak jsme od dat. zveřejnění v ins.rejstříku, že je o insolvenci zažádáno, až do schválení insolvence deponovali tyto srážky. Poté jsem kontaktovala ins.správce, co s touto částkou a ten sdělil, že jsou to peníze dlužníka a on sám rozhoduje, co se s částkou udělá s tím, že je poučen o tom, že by měl i mimořádné příjmy použít na úhradu dluhů. Z-c písemně oznámil, že žádá o vyplacení celé nadeponované částky - toto jsem ještě oskenovala a poslala ins. správci a "naspořenou" částku z-ci vyplatila. On sám pak část poslal správci a zbytek si ponechal. Bylo to cca před rokem, myslím, že se v postupu nic nezměnilo. Každopádně až do def.rozhodnutí o způsobu vyřízení insolvence deponujte. O tom, že insolvence probíhá nemusíte také dostat žádné upozornění - měl by se sledovat ins. rejstřík a v okamžiku zahájení již u lidí, kteří mají exekuce, sražené částky deponovat. Mzdové programy většinou umí po zpracování mezd kouknout do rejstříku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
13. 2. 2017 10:21
Dobrý den,
moc prosím o radu ohledně insolvence, kterou mám poprvé.
Zaměstnanec má u nás 6 exekucí, na dvě z nich dle data doručení srážíme a odeslíláme. Naní jjsme obdrženi "oznámení" o zahájení insolvence.Platí pro nás, že budeme dosud veškeré exekuce deponovat a čekat až na "oznámení" insolvenčního správce o tom, že je insolvence schválena a jaká je její výše? Pak budeme dle postupu jako u srážek na exekuce odeslítat ins. správci?
Hledám informace ale nejsem si jistá zda je to takto správně.
Moc děkuji