Re: Datum DUZP při prodeji majetku
To bych nejspíš mohla, ale když to udělám, tak tu "zálohovou" fakturu uhradili 20.1., tak bych měla ale vystavit daňový doklad k datu úhrady, nebo ne? Už jsem právě o tom přemýšlela, ale datum úhrady byl dřív než odvoz tak nevím jak postupovat.
Re: Datum DUZP při prodeji majetku
pak vystavíte ostrou , DUZP 30.1. a odečtete zálohu, připíšete do textu den přijetí platby 20.1.
není to úplně správně (musel by být doklad k přijetí platby), ale vzhledem k tomu, že je to všechno jeden měsíc tak to není ani chyba
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 2. 2017 7:09
Dobrý den, prosím o radu ohledně DUZP při prodeji výrobního stroje.
Byla vystavena faktura dne 16.1.,DUZP 16.1. splatnost 20.1.(dohodnutá) Faktura byla uhrazena 20.1., stroj byl odvezen 30.1. z naší firmy. Nyní mám údajně opravit datum DPH na den 30.1. kdy došlo k fyzickému odvozu a kupující firma má také doklad za odvoz. Jak mám postupovat? Může být faktura vystavena 16.1. s DUZP 30.1. a splatností 20.1.?