Re: Žádost o provedení ročního zúčtování
Nevím, kolik je to kolonek, ale ano, je to ono
Děkuji. A firma pak udělá nějaké hromadné přiznání za všechny zaměstnance (s odčit. položkama, na které donesou potvrzení), zažádá si o vrácení přeplatku a pak to rozešle zaměstnancům s výplatama. Chapu to dobře? Nebudu muset dělat přiznání za každého zvlášť. Zatím jsem dělala pouze jednotlivá přiznání jednotlivcům, kterým to nedělal zaměstnavatel.
Umí, ale já nevěděla, co přesně hledat, je to RZD ale formulář se jmenuje jinak, tak mě to mate, stará přizání jsou zatím u externího účetního, který to loni dělal a já letos, první rok jako mzdová nemám do čeho nakouknout a je toho teď moc najednou. Děkuji :)
Přiznání je to, co si podává člověk sám za sebe na FÚ. Vy ve firmě budete dělat zaměstnancům roční zúčtování daní (tedy těm, kteří nejsou povinni podat přiznání a požádali si o RZD a doložili vše potřebné, pokud něco dokládat mají, jako např. potvrzení o zdanit.příjmech od předešlého zaměstnavatele v roce 2016).
Zákon o daních z příjmů
§ 38ch Roční zúčtování záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a daňového zvýhodnění
(2) Dojde-li k zániku plátce daně bez právního nástupce, může poplatník požádat o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění místně příslušného správce daně nejpozději do 15. února po uplynutí zdaňovacího období.
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-586
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 2. 2017 16:04
Dobrý den,
mzdové účetnictví dělám krátce, zatím jsem se nesetkala s daní z příjmu. Na stránkách finanční správy je zítra termín na daň z příjmů podání žádosti o provedení ročního zúčtování správci daně.
Co to přesně je? Ať hledám jak hledám nenecházím, buď hledám blbě a nebo jsem blbá já.
Děkuji