Cestovní náhrady - spěchá

• (neregistrovaný)

13. 10. 2005 6:04

Ahojky,

Mám prosím Vás jeden dotaz ohledně cestovních náhrad. Když náš zaměstnanec má v pracovní smlouvě uvedeno, že pravidelným pracovištěm je naše pobočka v Praze a uvedená je i přesná adresa. Jakékoliv cesta k zákaznikovi v Praze je brána jako pracovní cesta??? A pokud splní víc jak 5 hodin tak přináleží mu stravné?
    Někteří uvádějí že ano, jiní zase ne. Tak jestli to prosím tě víte, tak moc děkuji za odpovědi.

PS: někteří uvádějí, že když je to v rámci obce, tak mu stravné nepřináleží, jiný zase, že ano nebo, že pokud v Praze bydlí, tak by mu stravné nepřináleželo. Tak jsem z toho tak trochu "jelen".Díky moc za cenné rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2005 6:46

Vendula (neregistrovaný)

Re: Cestovní náhrady - spěchá
      Já se domnívám a mám to potvrzené i ze školení, že vaše úvaha je zcela správná. Jakmile opustí adresu, je na služební cestě. Zákon nerozlišuje služební cesty na cesty v obci nebo v místě bydliště. Rozdíl je jen v tuzemských a zahraničních.

• 13. 10. 2005 6:47

Anonymní (neregistrovaný)

Na základě knih jízd, kde bylo uvedeno prav. pracoviště a cesta na místo výkonu práce , i když v jednom městě, a vyplněných vestovních příkazů, jsme proplácely stravné. Již jsme měli několik kontrol z FÚ a nic nenamítaly.

• 13. 10. 2005 9:40

Dana (neregistrovaný)

Pokud by měl uvedené pravidelné pracoviště Praha, nárok na cestovné v rámci Prahy by neměl. Když je jako pravid.pracoviště přesná adresa, má nárok na cestovné po Praze.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).