Oprava - TZ

• (neregistrovaný)

14. 2. 2017 19:27

Jsem OSVČ a v majetku firmy mám budovu-kravín. Nyní jsem ho zbořil a dělám z něho provozní halu. Základy, obvod zdí jsem zanechal původní. Budu dělat nové podlahy,střechu,osvětlení+voda+soc.zařízení pro zaměstnance bude nové, nic tam nebylo. Jak prosím budu postupovat - je vše daňově uznatelné - náklady? Musím mít nějaké povolení? Práce budou dělat moji zaměstnanci. Děkuji za konzultaci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2017 23:14

jd (neregistrovaný)

Re: Oprava - TZ
      Dobrý den, domnívám se, že jste měl podat nejprve žádost o odstranění stavby na příslušný stavební úřad, v dalším řízení pak s projektovou dokumentací zažádat o stavební povolení. Jedná se o stavbu novou, dále se změněným účelem využívání k čemuž je potřeba též souhlas stavebního úřadu. Všechny související náklady budou vstupovat do ceny pořízení a po splnění všech podmínek nutných k využívání, po kolaudaci zařadíte do užívání. Pozor náklady na odstranění staré budovy jsou součástí požizovací ceny. Součástí ceny jsou také náklady na mzdy zaměstnanců a jiné související. Do nákladů budou vstupovat odpisy - kolik let to bude je podle zatřídění do odpisové skupiny podle typu haly.
      Omlouvám se za stručnost, je to téma minimálně na hodinovou konzultaci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).