Re: potvrzení o zdanitelné mzdě
Doneste jí tiskopis, třeba neví, co vám má vyplnit.
http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/IF_5460_24.pdf?201702151227
A upozorněte ji na § 38j, odst.3
Má povinnost vystavit vám potvrzení do 10 dnů od podání žádosti. Zřejmě vám už účetní RZD neudělá, protože dnes máte poslední den na dodání dokladů k RZD. Podáte si sama daňové přiznání.
Ještě bych jí zamávala před očima tím paragrafem.
Ten mzdový list bych docela ráda viděla, jestli má všechny náležitosti. Jak jste měla tu dohodu daněnou, zálohovou nebo srážkovou daní (měla jste podepsané daňové prohlášení)? I když donesete potvrzení, tak už to bude po termínu, takže asi nezbyde nic jiného než si udělat daň. př. sama. Pokud jste byla daněna srážkovou daní, tak byste si dělala daň. př. stejně sama (určitě se Vám vyplatí uvést všechny příjmy, jak zálohové, tak srážkové - myslím si, že dostanete zpět dost peněz).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
15. 2. 2017 12:06
Dobrý den,
prosím vás, poraďte mi, co mám dělat: loni jsem půl roku byla v evidenci úřadu práce a zároveň jsem pracovala na dohodu o provedení práce v second handu (měsíčně odpracováno 24 hod po 51 Kč), pak jsem si našla stálou práci. Účetní v nové práci po mě chce potvrzení o zdanitelných příjmech, ale bývalá vedoucí mi ho odmítá vystavit, místo toho mi okopírovala ručně psaný mzdový list a nic jiného mi prý nedá.
Co teď?
Moc děkuji.