Re: DPH
DPH míváme většinou na ř. 25 , pokud nefakturujeme např. Městu pro jejich neekonomickou činnost. Ještě máme i prodejnu stavebnin a zde mám DPH na ř. 1.
Právě si nejsem vůbec jista, jelikož na faktuře je DPH spočítáno správně ... má se počítat touto metodou. Fakt nevím .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
15. 2. 2017 13:41
Dobrý den, moc prosím o radu. V období za 1/2017 byla stavební firma bez zakázky, tudíž za služby v DPH na ř. 1 by nebyla žádná položka. Ale firma prodala osobní vozidlo - ve kupní sml. vedení stanovilo cenu včetně DPH. Vystavila jsem tedy fakturu na prodej vozidla a DPH dopočítala formou TZV, "shora " (částka x 0,1736). Při vystavení faktury a kontrolou v EPU mi vyskočila propustná chyba, že DPH je vyšší o 28,- Kč. Je to rozdíl, který vyjde způsobem výpočtu. Je třeba opravit, nebo to mohu takto nechat ? Budu vděčna za rady. Děkuji