Re: dovoz ze 3. země - poradí někdo?
daňovým dokladem je dovozní JSD, takže to byste měla uvést do evidenci pro účely DPH
sečtete faktury za zboží a dopravu, clo, příp. další nákl, související s dovozem, ze tohoto ZD spočítáte příslušnou sazbu DPH a uvedete do ř. 7 (8) a 43 (44) přiznání
jak zadat JSD do evidence by vám měla poradit autor vašeho software
moc se omlouvám ale asi si sedím na vedení - prostě mi to necvaká - clo - 20 088 - 111/379, proti tomu 343/343 - 4 218,48 Kč, ale jak dostanu do základu daně na tom JSD to zboží a tu dopravu, nebo to dodaním na těch prvotních dokladech - fakturách a "pošlu" je do řádku 7 a 43? A ten dovozní doklad, který mám na výpočet toho cla mi asi nestačí -je tam nahoře ještě uvedeno evropské společenství. To JSD mi asi přijde s tou fakturou za zboží nebo s dopravou?
Kč - toto bude základ daně? Přemýšlela jsem,
>>>>>že
>>>>>jednotlivé fa naúčtuji na MD395/321, popř. 379, potom
>>>>>vystavím interní doklad na 111/395 na částku 362
>>>>>728,--
>>>>>a tam provedu to dodanění abych to měla v jednom
>>>>>dokladu. Ale jestli jsem nevymyslela něco, co už je
>>>>>dávno
>>>>>vymyšleno, Moc děkuji za čas a za radu.
>>>>daňovým dokladem je dovozní JSD, takže to byste měla
>>>>uvést do evidenci pro účely DPH
>>>>sečtete faktury za zboží a dopravu, clo, příp. další
>>>>nákl, související s dovozem, ze tohoto ZD spočítáte
>>>>příslušnou sazbu DPH a uvedete do ř. 7 (8) a 43 (44)
>>>>přiznání
>>>>jak zadat JSD do evidence by vám měla poradit autor
>>>>vašeho software
>>>možná se ptám hloupě, ale jakou kontací to JSD
>>>zaúčtuji ?
>>clo 111/379 a s DPH 343/343, ale každý software má
>>svůj způsob nastavení, abyste měla správně proúčtováno
>>a
>>evidováno v přiznání
>moc se omlouvám ale asi si sedím na vedení - prostě mi
>to necvaká - clo - 20 088 - 111/379, proti tomu
>343/343 - 4 218,48 Kč, ale jak dostanu do základu daně na
>tom JSD to zboží a tu dopravu, nebo to dodaním na těch
>prvotních dokladech - fakturách a "pošlu" je do řádku
>7 a 43? A ten dovozní doklad, který mám na výpočet
>toho cla mi asi nestačí -je tam nahoře ještě uvedeno
>evropské společenství. To JSD mi asi přijde s tou
>fakturou za zboží nebo s dopravou?
tak to máte ten správný daňový doklad (dovozní JSD) - nahoře je evr. společenství
DPH nepočítáte jen z cla, ale z celkového ZD, jehož výpočet jsem vám napsala
bude lepší, když budete kontaktovat autora software, jak pořídit do evidence DPH dovoz zboží
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
15. 2. 2017 15:48
Dobrý den, nakupili jsme zboží z Turecka-3. země - zatím máme jenom zálohovou fa ale teď mám na stole dovozní doklad na clo od celního jednatelství ve výši 6,5% - cena zboží je vyčíslena na 293 640,-- + clo 20 088,--. Snažila jsem se nastudovat jak se účtuje tento případ - ještě jsem se s tím nesetkala a už vím, že se sečte zboží, doprava, clo a zatíží se 21% DPH a proúčtuje se na vstupu a na výstupu v přiznání k DPH. Ale nevím na jaké řádky. A za další, jako to zaúčtuji takto "do kopy" když fa za zboží přijde zvlášť a bude 111/321, doprava bude fa zvlášť 111/321, clo je zvlášť 111/379. Jakým dokladem budu účtovat základ DPH a daň. A ke všemu na tom dovozním dokladu je dopravné mimo EU - 15 400,-- Kč, dopravné v rámci EU 29 800,-- Kč a dopravné na území ČR - 3 800,-- Kč = 49 000,--. Zatím ještě fa na dopravu nemám. Celkem mi to dává částku 362 728,-- Kč - toto bude základ daně? Přemýšlela jsem, že jednotlivé fa naúčtuji na MD395/321, popř. 379, potom vystavím interní doklad na 111/395 na částku 362 728,-- a tam provedu to dodanění abych to měla v jednom dokladu. Ale jestli jsem nevymyslela něco, co už je dávno vymyšleno, Moc děkuji za čas a za radu.