Re: nájem § 9 - sleva na dítě
Kateřino,
za rok 2016 to platí viz § 35ca ZDP.
Pro rok 2018 to již nemá platit viz ST 873, změnový bod 139:
"Navrhuje se zpřísnění podmínek pro vyplácení daňového bonusu tím, že se příjmy z nájmu a kapitálového majetku nebudou započítávat do limitu příjmů, který je nutno pro získání bonusu
splnit. Daňový bonus na vyživované děti se nově poskytne pouze těm poplatníkům, kteří dosahují „aktivních příjmů“, tzn. příjmů ze závislé činnosti nebo příjmů ze samostatné činnosti. V současné době praktické zkušenosti s tímto nástrojem ukazují, že zejména u
příjmů z nájmu může docházet k umělému navyšování příjmů právě na výši šestinásobku minimální mzdy, přičemž v důsledku tohoto kroku vznikne nárok na daňový bonus."
Sorry jako, všici kradnú.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
15. 2. 2017 23:14
Dobrý den, navazuji na můj nedávný dotaz a prosím o potvrzení mé myšlenky: jsem na rodičovské dovolené a jediný příjem v roce 2016 mám z nájmu podle § 9 (ve výši 60.000,-). Když nebudu uplatňovat výdaje %, ale uplatním výdaje skutečné (i když budou ve výši 0 Kč), můžu si uplatnit slevu na děti a zároveň budu mít nárok na daňový bonus. Děkuji