Dotaz podruhé - převedení na jinou práci

• (neregistrovaný)

16. 2. 2017 12:51

Dobrý den, dával jsem dotaz už dneska ráno, ale zatím mi nikdo neporadil a zpráva zapadla. Potřeboval bych poradit - v práci mně bez mojeho souhlasu převedli z funkce vedoucího obchodních zástupců na funkci vedoucího skladů. Nesouhlasím s tím. Oznámili mi to emailem, ale v dodatku k pracovní smlouvě, který jsem zatím nepodepsal, mi nechali funkci vedoucího obchodních zástupců. Změnili mi akorát místo výkonu práce, které jsem měl dříve v 5 krajích a teď tam mám jen jeden kraj. Měsíční základní mzda zůstala taky stejná. Mám možnost se nějak bránit - sice mi nechali stejnou měsíční mzdu, "papírově" stejnou funkci, ale tím, že mi změnili náplň práce a zúžili místo výkonu práce a je jasné, že půjdu dolů s penězma na odměnách a to se mi nelíbí. Moji současnou práci má vykonávat nově přijatý zaměstnanec. Já jsem se na ni vypracoval po 14 letech. Mám, prosím, nějakou možnost obrany? Ve firmě pracuji 17 let a odcházet se mi nechce, ale tahle ... Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2017 15:01

VH

Re: Dotaz podruhé - převedení na jinou p
      Nepíšete, zda jste práci odpovídající funkci vedoucího skladů již začal konat, pokud ano, souhlasil jste se změnou mlčky (zaměstnavatel sice nesplnil svoji povinnost sjednat dohodu o změně PS písemně, ale to na věci nic nemění). Pokud ne, můžete trvat na původně sjednaném druhu práce. Zúženému místu výkonu práce nerozumím - bylo 5 krajů, nyní je 1 - ten 1 je z těch pěti? Zúžení místa výkonu práce bylo provedeno písemně, s vaším souhlasem?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).