Re: sluzby do zahranici - DPH- prosim p.
No asi bych to brala, že se to vztahuje k nemovitosti a zde by byla jasná fa vč. čs. DPH, protože mám schovaný jeden příklad, kdy Čech zpracoval projekt hotelu v Rakousku a musel tam zjišťovat podmínky zdanění, místo plnění bylo samo v Rakousku.
A ve Vašem případě to chápu také, společné zpracování projektu (zda byl úspěšný, nebo neúspěšný, to má vliv na účto, ale ne na DPH, že jo??)
Ale opravdu neberte jako hotovou věc, raději ještě někam brnkněte:-)
Re: sluzby do zahranici - dekuji
Diky, kazdopadne s ceskym DPH, spis to bude § 9.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 10. 2005 10:32
Dobry den pi. Ano,
nedavno jsem se ptala na tu zvlastni fakturaci zbozi z Ciny do Mad. Nakonec mi prinesli novou "lepsi" fakturu za sluzby.
Ted mam jeste jednu fakturu u ktere si nejsem jista s DPH. CR firma fakturuje zahranicni firme (mimo EU) nasledujici: Ucast na spolecnem neuspesnem projektu skladu v CR - 100 000,-USD
V lonskych 2 letech na tomto projektu prodelala CR firma asi 3mil., tak se vzajemne dohodli na jakesi kompenzaci.
Ale nemela by se vystavit s DPH?
Moc dekuji za vasi ochotu a cas. Pavca