Re: provize a dph
Ale ta česká firma je plátce DPH. Takže v přiznání DPH na řádku 21+do souhrnného hlášení.? Ale na základě čeho, pouze na základě došlé částky na bank.účtu, když se žádné fa nevystavují a prostě pouze přijdou peníze? A to myslíte, že není nápadné rozpětí ve výši provize a na straně druhé v nakoupeném zboží? Nějak se v tom motám a nevím, kam se obrátit. Ale vy jste mi vždy dobře poradila. Díky
Re: provize a dph
Díky za odpověď, ale bude to asi neprůstřelné. DD nikdo nechce a ani s ním nikdo na straně druhé nebude pracovat. I kdyby ho vystavili a je to EU, tak to zase bude chybět na té druhé straně a určitě existuje nějaká zpětná kontrola ve které by se to objevilo pouze u poskytovatele nikoliv u příjemce a to by asi nebylo dobré. Fakt už nevím a daň.poradce nemají. Ale stejně díky a hezký zbytek dne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 2. 2017 14:45
Firma s.r.o. - plátce DPH dostává provizi za prodej zboží od firmy z EU, registr. k dani. Za rok to dělalo cca 1,5 mil. Není k tomu nic, žádná faktura ani smlouva. Vždy přijdou pouze peníze na účet. Podotýkám, že od této zahran.firmy je za rok nakoupeno zboží za pouze cca 200tis.
(... toto je vyjádření majitele firmy k celému problému ) "Funguje to jako multilevl. Tam to takhle je. Smlouva k tomu není, ale mají provizní systém a podle toho, co se vám každý měsíc podaří, to vyplácejí. Částečně podle obratu lidí pod vámi, ale i podle rozložení obratu atd. Je k tomu kompenzační plán. Smlouva je jen taková co smím a co nesmím, když mám vlastní účet. Jsem tam zaregistrovaná na firmu a moje jméno."
Mám dotaz, jestli to nějak podléhá DPH a jakým způsobem. A co daň z příjmu? Děkuji za odpověď.