Re: Stare pohledavky a zavazky
Možnost pro Vás - nezpracovávat takové účetnictví
Možnost pro vlastníka - být zodpovědnější, vždyť jde o jeho účetnictví...to ani nemá předané doklady za ty uplynulé roky?
A víte proč ta účetní skončila? Abyste s tím neměla víc starostí než užitku....
Paní se odstěhovala a nekomunikuje, je nemocná a nechce s účetnictvím mít už nic společného. Vlastník zemřel a teď to převzal jiný, který vůbec netuší, co se dělo v minulých letech. Takže situace strašná. Ale myslím si, že toto není vyjímečný případ, že už se to třeba někdy někomu určitě stalo, např. zhořely doklady nebo tak něco
Kdysi dávno jsem převzala jedno takové účetnictví v rozkladu a to jsem měla ještě k dispozici data z jejich účetního programu...byť byl hodně blbý, dalo se tam alespoň dohledávat.
Nepřejte si vědět, kolik hodin zadarmo jsem strávila nad vyčištěním rozvahových účtů.... a již bych to nechtěla nikdy opakovat.
Ne není to vyjimečný případ.
Obvykle je pravda někde jinde. Vlastník, jednatel to obvykle zapinká a vymlouvá se na předchozí účetní, případně na vše kolem.
Jediná cesta je revize účetnictví, dohledat doklady, platby atd.
To Vám 99 společností ze 100 dostatečně nezaplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 2. 2017 23:55
Dobry den,
chtela bych poprosit o radu. Prevzala jsem ucetnictvi po pani, od ktere neni mozne ziskat saldokonto ani inventarizaci uctu, proste nic, podle ceho by se dalo zjistit, co na kterych uctech je za zustatek a potrebuji se tech zustatku nejak zbavit. Jak vycistit, aby to bylo spravne a nebyl zadny problem, kdyby byla kontrola?
Moc dekuji.