Re: DPP a starobní důchodce.
Pokud není v DPP sjednáno proplácení svátků, nárok nevzniká, měla jste před podpisem trvat na sjednání v dohodě.
Zákoník práce § 77 Společné ustanovení
odst.2) Není-li v tomto zákoně dále stanoveno jinak, vztahuje se na práci konanou na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr úprava pro výkon práce v pracovním poměru; to však neplatí, pokud jde o
h) odměňování (dále jen „odměna z dohody“), s výjimkou minimální mzd
Co se týká podpisu prohlášení poplatníka, tak to je na zaměstnanci, jestli podepíše a nebo nepodepíše. Zaměstnanec se musí sám starat o to, aby včas podepsal. Není povinností zaměstnavatele uhánět zaměstnance, aby si prohlášení podepsali, navíc on ani nemůže vědět, jestli už nemají podepsáno jinde. Ale pravdou je, že např. já patřím mezi ty, co se zaměstnanců ptají a případně poradí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 2. 2017 15:40
Dobrý den, jsem SD u bezp. agentury mám DPP, kdy je mi srážena sráž. daň. V dohodě není uvedeno proplacení svátků-kolegové ID v prod. věku svátek proplacený mají, já ne.Tuto práci mi dali i když jsem SD, není o ni zájem, musí být vlast. auto na dopr., chybí hyg. zázemí-300 m od boudy a vždy někdo jede s materiálem, tak zpět, zvednout závoru. Nyní výplata za leden, nedali podepsat prohlášení, srážková daň-vrácení až narok v dubnu. Mohu se nějak bránit? Děkuji Eva Marie