Lékař a neuznaná faktura

• (neregistrovaný)

19. 2. 2017 0:18

Dobré ráno,

prosím poradíte mi někdo? Lékař vystaví fakturu pojišťovně a ta uhradí méně. Jak byste to prosím řešili? Storno faktury určitě ne. Dobropis je také špatně, protože pojišťovna to nepotvrdí - oni se s tím zabývat nebudou (to mi bylo řečeno po telefonu), tak co s tím? Udělat daňově rezervu na pohledávku, pak ji zrušit a odepsat? Daňově? Prosím, už nevím, jak to správně a co nejjednodušeji udělat...

Děkuji Vám

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2017 9:05

Maxx (neregistrovaný)

Re: Lékař a neuznaná faktura
      Kazda pojistovna posila (nebo se da stahnout) prehled, co plati a co skrta a o co navysuje (byvale regulacni popl).
      Ja podle tohoto prehledu upravuju vysi faktury. Ale mam jen DE. V ucetnictvi by jste pripadnou fakturu na opravu vyskrtnutych vykonu zaradit do spravneho roku.

• 19. 2. 2017 12:39

xxxx (neregistrovaný)

když jsem účtovala zubaře, vystavil FV na 100tis kč, pojišťovna pošlala 90tis, na rozdíl jsem udělala ODD k tomu doložila přehled od pojištovny (nepotvzovali), nikdy s tím problém nebyl

• 19. 2. 2017 18:34

mirka..p (neregistrovaný)

Ano, pracovala jsem pro větší auditovanou zdrav.společnost, která byla auditovaná velkou 4, zpočátku se divili, ale nakonec přistoupila na systém, faktura + ODD + přehled pojišťovny. Tento přehled ovšem chodil se zpožděním, takže jsme dělali aktivní dohadné položky - účto se zavíralo měsíčně.

• 20. 2. 2017 9:48

janca00 (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za rady... Požádám, zda mi paní doktorka bude tyto přehledy posílat... Moc moc Vám děkuji!!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).