Prosím o konzultaci. Od 1.10.2005 pobírá náš zaměstnanec starobní důchod. Smlouvu jsme mu dodatkem změnili na dobu určitou na jeden rok. Přihlásila jsem ho na ZP kódem D, na OSSZ poslala oznámení na formuláři "přihláška k nemocenskému pojištění", že pobírá od 1.10.2005 starobní důchod. Do konce roku mu můžu odečítat nezdanitelnou částku 3.170 ze základu daně. Příští rok už nesmim. Nezapomněla jsem prosím na nic?
Re: Zaměstnaný starobní důchodce
Myslím, že je to v pořádku pokud jste mu nedali odměnu při odchodu do star. důchodu - pak by musel ukončit a začít nový pracovní poměr - potom pozor na odvody!
Re: Zaměstnaný starobní důchodce
žádné odměny jsme mu nedali. Jeste ohledne tech odvodu. Budeme mu odvadet jako u ostatnich zamestnanců 8 a 4,5, je to pravda, ze?
13. 10. 2005 13:55
Prosím o konzultaci.
Od 1.10.2005 pobírá náš zaměstnanec starobní důchod. Smlouvu jsme mu dodatkem změnili na dobu určitou na jeden rok. Přihlásila jsem ho na ZP kódem D, na OSSZ poslala oznámení na formuláři "přihláška k nemocenskému pojištění", že pobírá od 1.10.2005 starobní důchod. Do konce roku mu můžu odečítat nezdanitelnou částku 3.170 ze základu daně. Příští rok už nesmim. Nezapomněla jsem prosím na nic?