Re: zálohy elektřina , voda , stočné, at
A ve smlouvě není uvedeno nějaké rozdělení?
Potom bych rozdělila odhadem podle loňské spotřeby
Re: zálohy elektřina , voda , stočné, at
není, začali pronajímat teprve od listopadu, a vyúčtování ještě nebylo.
Jen se mi jedná o to, protože nevím jestli, už platí nebo má platit, pokud není přesně známo na co je přijatá záloha - tak jsem četla, že se může dph odvést až při vyúčtování? Ale to se asi netýká této zálohy , jelikož vím na co je, jen nevím přesné částky. Takže mám rozúčtovat odhadem?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
21. 2. 2017 8:35
dobrý den , už jsem se tady ptala jak je to s fyzickou osobou, která vede daňovou evidenci a přijímá zálohy za energie (voda, stočné, elektřina, úklid , osvětlení, prostor, odvoz odpadu, teplo)
vím, že i fyzická osoba musí odvádět dph ze záloh, ale jak mám vystavit daňový doklad k přijaté záloze - když např, vodné, stočné má sazbu dph 15 % a ostatní sazbu 21%
Ve smlouvě mají uvedeno, že doúčtování se bude provádět jednou ročně na základě faktur od dodavatelů.
Mám vystavovat daňový doklad k přijaté platbě v sazbě 21 % ?¨
Moc prosím o radu. děkuji