Re: Silniční daň
Fo podnikající se prodalo?
U nového auta...záleží na více okolnostech, ale pokud šla do výdajů ( nebo vede účetnictví?) oprava, vložit do OM se musí
Re: Silniční daň
Ne, prodalo se FO, která nepodniká. Tudíž odvedu daň já.
U nového auta - právě že oprava šla do výdajů a uplatnilo se DPH, vede jen daň. evidenci. Tudíž vložím do OM. A na základě čeho, odhadní cena????
Děkuji moc za pomoc, čtyři roky jsem na účto vůbec nehrábla, tak těď tápu a je to všechno hrozně narychlo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
ČSSZ upozorňuje: Navazující zaměstnání se nově hlásí jinak
Senioři řidiči a povinné lékařské prohlídky: Nová pravidla neplatí vždy
Říkali jim hadráři a věštili krach. Dnes patří k lídrům trhu s bytovým textilem
21. 2. 2017 11:03
Dobrý den,
přebírám účetnictví a musím dodělávat ještě rok 2016. Bohužel bývalá účetní nestihla udělat silniční daň, tudíž jí budu podávat až teď.
Minulý rok v srpnu OSVČ prodala auto k podnikání a začala používat své soukromé auto (již od 04/2016). Na základě čeho mám převést auto do majetku? A jak je to se silniční daní? Normálně bych zaplatila daň od 04/2016-12/2016 za nové auto a za staré, které bylo vyřazeno 2.8. 2016 bych zaplatila od 01/2016-08/2016. Od října je ovšem nové auto nepojízdné a tudíž se k podnikání nepoužívá - musím platit daň?
Děkuji za rady.