Re: Přerušení podnikání - provize pojišť
řekla bych, že nejdřív procenta z přijatých peněz a k tomu celé "pohledávky" (už bez procent)
Myslím logiku finančáku, který chce dostat co nejvíce peněz.
Pro mě je to špatné, že si po přerušení už nemůžu uplatnit výdaje, které souvisí s příjmem před tímto přerušením, protože jsem je fyzicky obdržela, až po něm. Takže je to pohledávka.
Pořád jsem si dávala naději, jestli by datem ukončení podnikání nemohlo být datum 31.12.2016. Když do toho data bude přiznání k dani.
Na správce daně bych se nespolehala. Když už, tak bych doporučila konzultaci u daňového poradce. Ale ani daňový poradce neudělá nic s
ZDP 23/(8) Výsledek hospodaření nebo rozdíl mezi příjmy a výdaji, z něhož se vychází pro zjištění základu daně za zdaňovací období (část zdaňovacího období) .p.ř.e.d.c.h.á.z.e.j.í.c.í .. .d.n.i. ukončení činnosti, ze které plyne příjem ze samostatné činnosti ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
21. 2. 2017 11:45
Dobrý den,
podnikání jsem přerušila 28.2.2016. V 3-7 měsíci mi ještě přišly provize za smlouvy uzavřené v době podnikání. Výdaje uplatňuji procentem z příjmů.
Mohu dát Všechny příjmy dle § 7 a uplanit si 40% výdajů.
Nebo jen příjmy, které mi přišly do 28.2. a k nim výdaje.
A příjmy po 1.3. jen příjmy bez uplatnění výdajů.
Podnikání neplánuji obnovit. Leda pokud by to mělo z hlediska daní nějaký význam.
Moc děkuji za odpověď
PS: Hledám kolem toho už 2 dny a pořád si nevím rady.