Re: Svatba potvrzení
Má nárok na 2 dny volna, z toho 1 je na svatební den a jen 1 je s náhradou. Takže jestli je svatba v sobotu a není to její pracovní den, tak zbývá jen 1 den volna a ten bude s náhradou. Zákon neurčuje, jestli si ho může vybrat před nebo po svatbě (na přípravu, na vyřízení nových dokladů nebo na líbánky). Doloží tím, co vedení uznává - oznámení, oddací list, nebo hodně se tady radí doložit cukrovím a koláčky, lahví vína a tak podobně.
Re: Svatba potvrzení
>Dobrý den, asi divný dotaz, ale samotnou mě zaskočil,
>tak se radši zeptám. Zaměstnankyně se bude vdávat a
>ptala se mě, jak má požádat o volno na svatbu.
>Dle zákona má nárok na jeden den placeného volna (když
>je svatba v sobotu - sobota není jení pracovní den)?
ano
>Nebo to chápeme špatně? Takže kdyby si chtěla vzít v
>pátek volno je to možné? Nemíním tím dovolenou, ale
>placené volno s náhradou mzdy dle NV č. 590/2006 Sb.
ano
>A stačí, když mi pak doloží oddací list
ano
nebo na
>základě čeho ji ten jeden den omluvíme? Nevím, zda jsem to
>napsala srozumitelně, jestli ne, tak se omlouvám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 2. 2017 14:08
Dobrý den, asi divný dotaz, ale samotnou mě zaskočil, tak se radši zeptám. Zaměstnankyně se bude vdávat a ptala se mě, jak má požádat o volno na svatbu.
Dle zákona má nárok na jeden den placeného volna (když je svatba v sobotu - sobota není jení pracovní den)? Nebo to chápeme špatně? Takže kdyby si chtěla vzít v pátek volno je to možné? Nemíním tím dovolenou, ale placené volno s náhradou mzdy dle NV č. 590/2006 Sb.
A stačí, když mi pak doloží oddací list nebo na základě čeho ji ten jeden den omluvíme? Nevím, zda jsem to napsala srozumitelně, jestli ne, tak se omlouvám.