Re: Výpočet vyměřovacího základu pro ÚP
Těžko posoudit, když byla nemoc tak dlouho. Účetní musela stanovit pravděpodobný průměr a z něj provést výpočet. Třeba v posledním čtvrtletí, kdybyste bývala nebyla nemocná, tak jste nemusela dostat odměny, nepracovala byste ve svátek a o svátcích.....
Re: Výpočet vyměřovacího základu pro ÚP
Pravděpodobný výdělek se počítá z pravděpodobného hrubého hodinového průměru. Pravděpodobný hodinový výdělek pro 1. čtvrtletí 2017 je takový výdělek, který by býval vyšel z výdělků a odpracovaných hodin, kterých byste pravděpodobně dosáhla, kdybyste bývala ve 4. čtvrtletí 2016 pracovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Firmy narážejí v novém hlášení: Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
OSVČ v časové pasti: Některé musí podat přehled už do 8. dubna
21. 2. 2017 19:52
Po 352 dnech nemocenské a přiznání invalid. důchodu 1 stupně, se mnou zaměstnavatel dohodou ukončil prac. poměr ze zdravotních důvodů. Paní účetní mi na úřad práce napsala vyměřovací základ z pravděpodobného výdělku. Pravděpodobná mzda je prý můj základní plat. Tečka. Mé výdělky včetně osobního ohodnocení, odměn jednou za tři měsíce a příplatků za víkendy a svátky se pohybovaly v průměru kolem 19 500,- Onemocněla jsem 2.3. 2016 a ukončila 17.2.2017 zaměstnána jsem u této organizace od února 2011.
Nejsem si jistá, jestli je tato definice pravděpodobné mzdy a následně vym.základ pro ÚP v pořádku.
Děkuji za odpověd a radu