Re: Výpočet vyměřovacího základu pro ÚP
Těžko posoudit, když byla nemoc tak dlouho. Účetní musela stanovit pravděpodobný průměr a z něj provést výpočet. Třeba v posledním čtvrtletí, kdybyste bývala nebyla nemocná, tak jste nemusela dostat odměny, nepracovala byste ve svátek a o svátcích.....
Re: Výpočet vyměřovacího základu pro ÚP
Pravděpodobný výdělek se počítá z pravděpodobného hrubého hodinového průměru. Pravděpodobný hodinový výdělek pro 1. čtvrtletí 2017 je takový výdělek, který by býval vyšel z výdělků a odpracovaných hodin, kterých byste pravděpodobně dosáhla, kdybyste bývala ve 4. čtvrtletí 2016 pracovala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
21. 2. 2017 19:52
Po 352 dnech nemocenské a přiznání invalid. důchodu 1 stupně, se mnou zaměstnavatel dohodou ukončil prac. poměr ze zdravotních důvodů. Paní účetní mi na úřad práce napsala vyměřovací základ z pravděpodobného výdělku. Pravděpodobná mzda je prý můj základní plat. Tečka. Mé výdělky včetně osobního ohodnocení, odměn jednou za tři měsíce a příplatků za víkendy a svátky se pohybovaly v průměru kolem 19 500,- Onemocněla jsem 2.3. 2016 a ukončila 17.2.2017 zaměstnána jsem u této organizace od února 2011.
Nejsem si jistá, jestli je tato definice pravděpodobné mzdy a následně vym.základ pro ÚP v pořádku.
Děkuji za odpověd a radu