Re: daňové zvýhodnenie a ženatý syn
no, aby som vysvetlila, žijú na internáte, ktorý financujeme my, rodičia, príjem dosiahli počas letných prázdnin, teda keď ešte neboli manželia a boli na brigáde v Nemecku, takže čiastka presiahla Vašu hranicu na uplatnenie manžela, t.j. 60000 Kč. Zrejme teda nebude môcť uplatniť otec daňové zvýhodnenie na celý rok, alebo ako mám tomu chápať?
Hranice pro uplatnění manžela bez příjmu je 68.000,- za rok. Sleduje se příjem za celý kalendářní rok, i když manžela by si uplatnila jen za 3 měsíce. Pokud měly děti příjem jen o prázdninách, tak pravděpodobně sleva na poplatníka pokryje celou daň a slevu na manžela nebude z čeho uplatnit. Otec tedy může uplatnit daňové zvýhodnění i za měsíce, kdy už byl syn ženatý.
Ďakujem Vám veľmi pekne, že sa mi venujete, ale stále mám nové informácie, je to totiž takto otec študenta je daňový nerezident ČR, t.j. je občan SR, ale má 100 % príjmu z ČR, takže si uplatňuje bonus a takisto manželia študenti sú daňoví rezidenti SR takže daňové priznanie v ČR nepodávajú nakoľko príjem majú z Nemecka. Mení sa na tom niečo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
21. 2. 2017 21:21
Dobrý deň, prosím o informáciu, či si môže daňovník uplatniť daňové zvýhodnenie na vyživovaného syna študenta VŠ, ktorý sa v 9/2016 oženil a manželka je tiež študentka, ktorá má príjem iba z brigád. Je možné uplatniť daňový bonus počas celého roku?