Re: Kontrolní hlášení - kontrolování dat
S nástupem KH mi klienti zřídili do svých DS přístup jako pověřené osobě "Kukátku". Nastavila jsem si tam, že mi chodí informace o přijetí nové datové zprávy na můj mail.
Nastavila jsem si systém tak, aby mi zprávy od notifikace@mojedatovaschranka.cz nespadaly do spamu.
A pro lepší přehled zpráv používám Datovku.
Jednoho klienta, který jak píšete kašlal na kontrolu DS, jsem musela po konci roku 2015 opustit. Nelze přebírat odpovědnost za někoho jiného v plném rozsahu.
Já to mám navíc ztížené tím, že tři moji klienti jsou prac. agentury. Tzn. datovka je zaplavena potvrzeními o přijetí podání. Mají okolo 500 zaměstnanců a neustále nabírají nebo propoštějí. Mzdy já naštěstí nedělám.
Ale z logiky věci: je to přece jejich soukromá schránka a jejich odpovědnost. Já bych také nechtěla, aby mi cizí člověk nahlížel do korespondence.
A už vůbec nemluvím o tom, že jakmile výzva přijde, okamžitě se předpokládá, že chyba je na mojí staně. Achjo. Alena
Aleno,
před více než rokem jsem tu mimo Kukátka doporučoval ještě funkci Pošťáka.
To je datová schránka, kam by chodily pouze výzvy na KH. A k ní můžete zřídit i Kukátko.
Pokud Vás klient zmocní k podávání KH, tak uvedete adresu Pošťáka a veškeré výzvy budou chodit do Vašeho Pošťáka.
Další variantou je podrobná úprava ve smlouvě, jak se budou předávat výzvy na KH a kdo za co odpovídá.
Poslední variantou je si hledat někoho jiného, kdo chápe, že vrchnost prahne po pokutách a je ochoten na to racionálně reagovat.
Za ten stress z pokut, které šmejdi udělují i dost nesmyslně, to nestojí.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
22. 2. 2017 10:43
Dobrý den,
externí účetní s více firmami, jak prosím řešíte problém kontroly datových schránek klienty?
Časově nezvládám neustále do datovek klientů nahlížet a oni kontrolu neprovádějí důsledně. Už máme za sebou první pokutu.
I když jim neustále připomínám emaily, že je to pro ně velice důležité, stává se mi, že prostě řeknou, že si datovku zapomněli otevřít. I když jsem jim nastavila notifikaci na jejich email.
Navíc si myslí, že vlastně jakákoli výzva ke KH je moje chyba.
Necháváte jim podepsat, že nenesete odpovědnost za pokuty, pokud nekontrolují ds?
Klientů mám 18 a v podstatě mám nonstop strach z dalších možných pokut.
Nemluvě o tom, že o dovolené delší než týden si můžu nechat jen zdát. Případně jet s počítačem a několika kufry šanonů :(
Děkuji Alena