Re: OT - žádná výzva nepřišla
Ono jim asi moc nefunguje. Už skoro rok mám na stole doklady, které jsme uvedli v rámci souhrnné tržby od občanů (A5) a měly být samostatně v A4.
přišli jsme na to tak, že došla výzva na březen a při hledání problému jsme našli stejný problém i v jiných měsících.
dodneška nic
Takže kontroly jsou stejně namátkové. A my tu blbem, hrozíme se pokut a ....
(no nic, to se tu jen mořím se softwarem, tak jsem si potřebovala ulevit)
nezapomínejte, že uplatnit DPH se může během 3 let - takže v Pardubicích mají hlídat 3leté lhůty -
pokud zjistím chybu tak opravuji, protože čekat 3 roky na výzvu
je dlouhá doba - a 10ti denní termín reagovat na výzvu taky zabíjející
- kamárádka šla na FU orodovat o odpuštění pokuty 30 000,-, ale ta je daná zákonem, takže pracovnice FU s tím nic neudělají
Ty 3 roky - máte pravdu, ale když ji uplatnil na vstupu někdo, komu nebyla určena, tak měly jít výzvy oběma - odběrateli že uplatnil doklad, který nemá pro jeho DIČ v KH dodavatel a dodavateli, že neeviduje doklad uplatněný odběratelem, u kterého je DD v KH uvedeno. Ty 3 roky "klidu" platí jen pro správného odběratele, kterému byl DD původně určený.
A opravit se tazatelka evidentně chystá.
Dle již dříve vydaných odpovědí FS musí být následné KH podáno tak, jak mělo být podáno správně, tzn. v uvedeném případě by to vůbec do vašeho KH vstupovat nemělo.
(Opravit KH a podat následné KH celé znovu a správně musí i dodavatel, tzn. řádek s chybnými údaji musí nahradit novým řádkem se správně uvedenými hodnotami = uvést správné DIČ odběratele, popř. nové číslo DD.)
Děkuji za odpověď. Dodavatel by měl mít vše v pořádku, "jen" se ta faktura zatoulala omylem k nám a já ji zaevidovala, i když nám vůbec nepatřila (byla vystavená na jiného odběratele). Bylo jich najednou více a nezkontrolovala jsem si odběratele na všech (špatná byla však pouze jedna) - moje chyba, měla jsem se dodavateli ozvat dříve, ale přišla jsem na to až s inventarizací.
Děkuji, přeji pěkný den.
My zase vloni v únoru vystavili fa na jednu firmu, které jsme ji poslali a ona si uplatnila odpočet, ale já ji při zadávaní dala na jinou firmu do KH včetně jiného DIČ ( nad 10 000 Kč ) a dodnes ticho po pěšině... to nemohl robotek v Pardubicích spárovat ani náhodou !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
22. 2. 2017 13:20
Jen tak pro zajímavost situace, která se nám stala. Faktura ve výši cca 50tis, nárokovali jsme si DPH v listopadu 2016. Uvedena v KH v oddíle B2. Nevšimli jsme si ale, že dodavatel zaslal fakturu, co nebyla určená nám (jiná firma, jiné DIČ).
Nikomu nevadí, že na odpočet nemáme nárok a ani jedné straně nepřišla žádná výzva. Kde je tedy problém?
Samozřejmě to opravíme a DPH doplatíme, dostaneme penále za pozdě uhrazenou daň. Spíš mě zaráží to, že když je ten super stroj v Pardubicích, tak jak je možné, že se nepřišlo na tuto záměnu?