Otázka pro mzdovky

• (neregistrovaný)

22. 2. 2017 14:01

Dobrý den,
    existuje něco, nějaký formulář, který se podává na začátku roku, abych si skontrolovala s pojišťouvnou, že mám např. všechny zaměstnance přihlášené/odhlášené, příp. potvrzení, že nemáme nedoplatky? (i na OSSZ?) Děkuji, možná blbý dotaz....
    Hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2017 15:51

Naďa (neregistrovaný)

Re: otázka pro mzdovky
      Neexistuje, já to dělám tak, že požádám ZP o seznam pojištěnců a u VZP mi vždy vyhoví. Na rovinu, spíš je to osobní prosba a nestalo se mi, že by neposlala. U sociálky seznam nepošle, ale mám poslat já a ona to zkontroluje. Doklad o kontrole nedají. Platby nezkontrolují, vyloženě mi řekla: Jestli vyjde nedoplatek u kontroly (oficiální), tak to zaplatíte.

• 22. 2. 2017 16:53

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: otázka pro mzdovky
      Nejsem mzdovka, ale se získáním informací o pohledávkách pro zaměstnavatele - osoby, které mají zřízenou datovou schránkou, bych mohla pomoci.

ČSSZ

ePortál
      vpravo nahoře - přihlásit Datová schránka - za pomoci přihlašovacích údajů do datové schránky společnosti

Služby pro zaměstnavatele
      Informace o stavu pohledávek na pojistném a penále pro právnické osoby
      " Služba poskytuje informace o stavu pohledávek na pojistném na sociální zabezpečení, které ČSSZ eviduje vůči zaměstnavateli - právnické osobě. Dluh na pojistném na sociální zabezpečení zahrnuje dluh na pojistném, penále a na pokutě.
      Údaje jsou poskytovány k poslednímu kalendářnímu dni předchozího měsíce. K aktualizaci dat dochází přibližně v polovině běžného měsíce.
      Služba neobsahuje pohledávky na exekučních nákladech."

- spustit (funguje jen při přihlášení oprávněné osoby) - odešle se požadavek a za pár vteřin máte Informaci o stavu pohledávek
      V tomto okamžiku se zobrazují údaje ke dni 31.1.2017

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).