DPH kontrola účtů

• (neregistrovaný)

22. 2. 2017 14:50

Nesedí mně k 31.12.2016 zůstatky účtů DPH na vstupu, výstupu, ani účet zúčtování s FÚ s Přiznáním k DPH. Bohužel máme krácený koeficient DPH, aby to bylo složitější.
    Nemáte někdo radu či tip na knihu, učebnici, popř. i jiné studijní materiály, kde bych mohla najít kontrolu účtů DPH ? Jde mi o měsíční,
    čtvrtletní, a hlavně roční kontrolu.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2017 14:53

mirka..p (neregistrovaný)

Re: DPH kontrola účtů
      Já si každý měsíc vytisknu záznamní povinnost + účty 343 + seznam dokladů, které se posouvají do dalšího měsíce a záznamní povinnost musí souhlasit na 343 - posuny

• 23. 2. 2017 8:35

Alex.. (neregistrovaný)

Asi tomu dobře nerozumím, ale u nás je to tak, že po DPH analytické účty DPH vynuluji proti převodovému analytickému účtu na analytický účet předpis vůči FÚ, do nákladů nebo výnosů ještě proti převodovému účtu zaúčtuji zaokrouhlení.
      Tj. po skončení měsíce jsou účty nulové, jen na jedné analytice je předpis kolik platit a není možné, abych měla někde chybu.

• 23. 2. 2017 8:48

Michel (neregistrovaný)

Děkuji za reakce, už jsem na to přišla. Nepřeúčtovala jsem přeplatek u FÚ, který vznikl opravou kráceného koeficientu DPH.

• 23. 2. 2017 9:32

mirka..p (neregistrovaný)

ANo, také to nakonec přeúčtuji tak, aby mi na 343 zůstávala jen daňovaá povinnost + doklady zaúčtované do jednoho měsíce ale s odpočtem až v dalším měsíci. To, co jsem popsala na úvodu je moje prvtní kontrola, že mám v DPH vše správně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).