Prodej družstevního bytu do 2 let

• (neregistrovaný)

13. 10. 2005 18:28

Prosím o radu:
    Klient loni koupil družstevní byt za cca 100tisíc Kč, nyní jej prodal za stejnou cenu. Musím to uvádět v jeho daňovém přiznání v § 10 - příjmy pokryjí výdaje za který jej pořídil, takže ke zdanění zůstane 0,-- Kč - ale nevím, jestli to tam vůbec uvádět, moc se mi nechce, ale člověk nikdy neví. Jaké jsou Vaše názory?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 10. 2005 19:41

VK (neregistrovaný)

Re: prodej družstevního bytu do 2 let
      Co se uvádí do přiznání zdanitelná příjmy a výdaje?

Zjednodušeně, vše mimo osvobozených.

• 14. 10. 2005 10:23

Jiřka II (neregistrovaný)

Ano, to vím, ale mě zajímá, jak to praktikují ostatní - účetní, protože vím, že spousta lidí to vůbec nikde neuvádí a hlavně realitky jim tlučou do hlavy, že se to nezdaňuje - hrůza.

• 15. 10. 2005 10:00

VK (neregistrovaný)

No praxe je jedna věc a zákon druhá. No sice by praxe měla být v souladu se zákonem, ale jak říkáte ruzní lidé to praktikují různě ... ;)

Nicméně zákon říká, že předmětem daně je příjem snížený o výdaje.

(Když se mrkete i přiznání s tím počítá .. :-) )

Možná by byla průchodná obhajoba, že stát se tím nepoškodil, ale ... to by chtělo projít judikaturu k podobným případům a do toho se mi (zdarma) moc nechce ... ;)

Myslím však že nebude splněna povinost podat přiznání, pokud se mýlím opravte mě. ;)

• 15. 10. 2005 12:23

Anonymní (neregistrovaný)

Zákon 337/1992 Sb. o správě daní a poplatků v § 37/1 - tomu, kdo nesplní ve stanovené lhůtě povinnosti nepeněžní povahy (tedy, kdo např. nepodá daňové přiznání) může správce daně uložit pokutu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).