Priceless special

• (neregistrovaný)

22. 2. 2017 21:37

Dobrý večer, chci Vás požádat o pomoc manžel jako živnostník platí kartou master card a za platby mu jednou za čas přijdou na účet bonusy za platby kartou. Prosím myslím si správně, že DPH z toho odvádět nemusím ale musím zdanit dani z příjmů? Moc všem děkuji za rady a přeji hezký večer

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 2. 2017 10:52

živnostník (neregistrovaný)

Re: Priceless special
      Děkuji za odpověď, ale na jejich stránkách jsem v sekci dotazy zjistila, že by mělo podléhat i DPH. Tak raději odvedu i DPH.

• 23. 2. 2017 10:58

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Myslíte níže uvedené? Tam se píše o snížení odpočtu DPH, ne o odvodu DPH z bonusu.

http://www.pricelessspecials.cz/caste-dotazy.html

Jsem držitelem Business karty a jsem plátcem DPH. Jak se účast v programu promítne do mého účetnictví?

Z pohledu DPH - Držitel karty (Business karty) má povinnost z pohledu DPH při poskytnutí slevy opravit základ daně (tj. snížit si odpočet DPH). Držitel Business karty provede opravu odpočtu daně na základě vyúčtování poskytnutého společností Mastercard ve výpisu z účtu programu Priceless Specials, který je dostupný online na stránkách programu po zaregistrování. Pokud držitel karty provede opravu odpočtu daně, splní svou povinnost a nehrozí mu riziko doměření daně.

Z pohledu daně z příjmů - Držitel karty na základě vyúčtování sníží pořizovací cenu zakoupeného zboží, tzn. sníží si náklady.

• 23. 2. 2017 11:29

živnostník (neregistrovaný)

Ano přesně to, takže bych to měla chápat tak, že každý doklad musím upravit o určité procento, které mě vracejí?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).