Re: zůstatek 335 stravné na DAL
No máme to fakt blbě. Budu muset to účtování opravit.
Původně jsme totiž stravenky dejme tomu na listopad, vydali 1.11. ale do nákladů to šlo v 10. měsíci, stejně jako úhrada od zaměstnanců se strhávala v 10. měsíci. Takže zaúčtování mi sedělo.
Pak jsem si říkala, že je to ale blbě. Na přelomu roku zaúčtovala náklad správně do ledna za stravenky vydané na leden. Akorát jsem nedomyslela, že úhrada je stále sražena za 12. měsíc. A všimla jsem si toho až teď při sestavení rozvahy.
Nějaká rada, jak dál, se zůstatkem na DAL na 335?
Re: zůstatek 335 stravné na DAL
Jestli máte všechno ostatní kolem stravenek správně, tak mínusovou pohledávku za zaměstnanci přeúčtujte na závazek vůči zaměstnancům. A pro 2017 nastavte správné postupy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 2. 2017 9:38
Dobrý den,
ke konci roku máme zůstatek účtu 335 (úhrada stravenek zaměstnanci) na straně DAL.
Vzniklo to tak, že zaměstnanci obdrželi stravenky na leden 2.1., ale úhrada za obdržené stravenky je jim sražena ze mzdy za 12/2016.
Takhle to u nás probíhá celý rok. V případě, že někdo nově nastupuje, provede úhradu při nástupu hotově, pokud má zájem hned čerpat stravenky.
V lednu je zaúčtováním čerpání stravenek účet vyrovnán.
Jde mi o to, že nevím, kde to teď vykázat v rozvaze.
Je třeba zůstatek Dal z účtu 335 přeúčtovat? Jako závazek vůči zaměstnanci k 31.12. a po novém roce opravit. Nebo ponechat na účtě 335, když mám v inventuře popsáno, jak k zůstatku na dal došlo? A pouze v rozvaze uvést asi jako ten závazek vůči zaměstnancům?
Děkuji za radu, případně i info, jak se účtuji stravenky a jejich úhrada jinde.