Re: KH řádek?
A kam to tedy dát? doklad je v sumární výši 4000, protože náhrada pojišťovnou není zdanitelná .... a nuluje pouze základnu. Já si to DPH samozřejmě nárokuji - nárok na něj mám, a povinnost ho uhradit servisu také. Jsem raději, když servisu platím já a pak si nárokuji na pojišťovně na svůj účet, ale bohužel servis na tom trval. Byla to dražší oprava, ais měl strach, ale nechápu proč, platila bych obratem a auto vyzvedla až po úhradě fa .... ale prostě řeč s nimi nebyla... co teď? účetní v servisu sehnat nedaří, abychom to měly stejně.
Představte si, že faktura je na celou částku a řádek se snížením - plnění placené pojišťovnou - je jiný doklad. Návrh na zápočet.
to si představit umím, když si to znárokuji na pojišťovně sama. Ale tohle mám na jednom dokladu, takže doklad je na 4 tis. .... stejně pitomé jako nákup stravenek - doklad na 202 tis. ale pro DPH základna nějakých 2200 a leze to do B2 ...
v návodu k použití na FS to nějak pořád nevidím :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
23. 2. 2017 12:01
dobrý den, došlá faktura za opravu automobilu, současně si servis sám vyřídil plnění od pojišťovny, nám přišel DD na doplatek DPH. Na Fa vyčíslena základna, daň a odečtená základna s textem plnění pojišťovnou. účtuji 511 zákl. 19 tis. DPH 4 tis., odečet základny 511 -19tis., výsledná částka 4 tis. SW mi to hodil do B3, protože doklad je do 10 tis., ale se základnou a DPH 19+4. Je to tak v pořádku? Děkuji