Re: Dala jsem zálohu jako PDP a neměla b
Ještě dodatek - oni to nemají jako žádost o úhradu zálohy, ale jako zálohovou fakturu.
Re: Dala jsem zálohu jako PDP a neměla b
Daňové doklady k zálohám, kdy plnění je v PDP, se nevystavují. Ani tyto platby nevstupují k datu platby do přiznání k DPH.
Takže to od prvopočátku máte chybně a musíte to první chybné "samovyměření" a "odpočet DPH" zrušit a podat jak dodatečné Přiznání k DPH, tak následné KH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
23. 2. 2017 14:35
Dobrý den,
prosím o radu, stala se mi taková nepříjemnost - dodavatel nám vystavil fakturu na zálohu za nábytek. Na dokladu nebyl napsaný §92 ani sazba DPH, takže jsem využila rady našeho poradce "Když nevíte, dejte to jako PDP." a dala jsem to i normálně do kontrolního hlášení. Ještě jsem na to schválně dělala dodatečné přiznání, jedná se o větší sumu peněz. Daňový doklad ale po úhradě nepřišel. Nyní se mi dostala do rukou faktura vyúčtovací, vystavená v říjnu 2016, takže budu dělat další dodatečné. Část vyúčtování je s 21% DPH a část s §92, zálohy jsou odečteny obecně bez odkazu na DPH. Kontaktovala jsem dodavatele, účetní mi řekla, že to mají dobře, že je přece jasné, že pokud není daňový doklad, tak je tam §92. To se mi zdá uhozené, ale dobře. Nyní se mi jedná o to, jak mám opravit to dodatečné přiznání. Mám tam dát částku s mínusem a do KH taky?
Děkuji.