OT odpovědnost účetních

• (neregistrovaný)

23. 2. 2017 20:27

dobrý den,
    poprosila bych vás o diskuzi a o radu, četla jsem na tomto diskuzním forum odpověnosti účetních, ale nenašla jsem odpověď na svoje otázky. Četla jsem nedávno článek na internetu, že účetní když zpracovává účetnictví nesmí zpracovávat DPH, prostě přiznání......
    nastoupila jsem do účetní a daňové kanceláře, mojí náplní práce, je účtovat xxxxx firem, účtovat, dělat DPH, KH, SH, posílat je přes datovou schránku, inventuru účtů, přiznání DPPO a DPFO nachystám a daňový poradce zpracuje DPPO, DPFO. Pokud v DPH, které pošlu bude něco špatně, zaplatím to i chlupami? asi ano, vím, že pokud klientovi vznikne škoda, tato firma ve které pracuji, to naúčtuje pak svému zaměstnanci např. penále...., jsme lidi a lidi udělají chybu.
    poskytuje nějaká pojišťovna nějakou pojistku odpovědnosti za škodu vůči zaměstnavatli pro účetní?. jestli ano, co by tam přesně mělo být uvedeno? např. do DPH budu nárokovat DPH na vstupu, ale němělo být, budu muset udělat dodatečné a samozřejmě FU pošle penále, klient dá penále k úhradě firmě ve které pracuji a firma to pak dá mě k úhradě.
    děkuji moc a přeji dobrou noc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).