Re: OT odpovědnost účetních
pojištění zaměstnance existuje, u Kooperativy zkušenost - coby účetní zaměstnanec pozdě podala i zaplatila DPH, fú vyměřil úroky, zaměstnavatel sepsal dopis se sdělením, že chce úhradu po zaměstnnci, tento dopis předán kooperativě a kooperativa proplatila.
Re: OT odpovědnost účetních
Já dělám úplně stejnou práci jako vy kromě datové schránky a plateb, to si dělá jednatelka sama. Nikde jsem neslyšela ani nečetla, že bych to nemohla dělat. Pojištěná nejsem. Když jsem nastoupila, tak mi řekli, že máme poradce a případné chyby půjdou přes něj, protože nám každý rok před DPPO kontroluje obraty účtů a co je mu divné, na to se ptá. Penále si platí jednatelé sami, protože je to většinou způsobené pozdními platbami. Chyby dělám, sama pak řeším opravy, nic velkého jsme naštěstí kvůli mně ještě nikdy neplatili. Pochybuju ale, že kdybych udělala nějakou velkou botu a došlo to až k soudu třeba, tak že by se mě zastali a zaplatili to...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
23. 2. 2017 20:27
dobrý den,
poprosila bych vás o diskuzi a o radu, četla jsem na tomto diskuzním forum odpověnosti účetních, ale nenašla jsem odpověď na svoje otázky. Četla jsem nedávno článek na internetu, že účetní když zpracovává účetnictví nesmí zpracovávat DPH, prostě přiznání......
nastoupila jsem do účetní a daňové kanceláře, mojí náplní práce, je účtovat xxxxx firem, účtovat, dělat DPH, KH, SH, posílat je přes datovou schránku, inventuru účtů, přiznání DPPO a DPFO nachystám a daňový poradce zpracuje DPPO, DPFO. Pokud v DPH, které pošlu bude něco špatně, zaplatím to i chlupami? asi ano, vím, že pokud klientovi vznikne škoda, tato firma ve které pracuji, to naúčtuje pak svému zaměstnanci např. penále...., jsme lidi a lidi udělají chybu.
poskytuje nějaká pojišťovna nějakou pojistku odpovědnosti za škodu vůči zaměstnavatli pro účetní?. jestli ano, co by tam přesně mělo být uvedeno? např. do DPH budu nárokovat DPH na vstupu, ale němělo být, budu muset udělat dodatečné a samozřejmě FU pošle penále, klient dá penále k úhradě firmě ve které pracuji a firma to pak dá mě k úhradě.
děkuji moc a přeji dobrou noc