Re: "Ztracené" KH na straně FÚ
Když posílám klientům soubory KH k podání jejich DS, tak do mailu píši doporučení, aby si během následujících 2-3 dnů po odeslání KH zkontrolovali v DIS v Přehledu písemností, zda KH došlo na FÚ v pořádku. Zkusili jste spolu s klientem zkontrolovat podání ostatních KH a Přiznání v DIS ?
Re: "Ztracené" KH na straně FÚ
to je strašné - kontrola kontroly
taky mi volala baba z FU, že nemá přehledy,
tak jsem jí zaslala doklad od doručení - a už se neozvala
Re: OT zkušenosti
Tak já mám zatím zkušenost, že FÚ "umí" ztratit papír.
Odevzdala jsem na podatelně, pak přišel klientovi dopis do vlastních rukou s modrým pruhem, že nemá podáno. Já vypadám, že beru prachy za nic.
Nakonec se "beruška" podívala do PC, zjistila, že podatelnou to opravdu prošlo. Druhý případ (stejné vyúčtování, jiný klient) do týdne.
Lepší případ mého otce: přiznání důchodce, příjmy §8, výsledná dań 0 Kč.
Volal, že mu volali z FÚ, žemá dluh. Mám jít vyřídit (bydlí daleko).
Mě to bylo divné.
Výsledek: dobrá duše, která přeťukává údaje z papíru do PC se někde uklepla v čísle, vyšla "dań" a tuhle "daň" chtěli vymoct. Správce šel vytáhnout z archivu podané přiznání a nakonec se omluvil.
To jako někdo nezkotroluje, jestli číslo které naťukal má na konci stejný výsledek jako na papíře, ze kterého to přeťukává?
Re: OT zkušenosti
Posílám DPH i KH přes datovky klientů sama. Udělám si v PC úložiště a ukládám přiznání, kontrolní hlášení, dodejku i doručenku. Také všechno tisknu. Už se mi stalo, že jsem se dostala do sporu s FÚ, že jsem neposlala, chtěli dodejku a doručenku poslat elektronicky (papír nestačil).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
24. 2. 2017 7:40
Dobrý den,
moc prosím o Vaši radu, zatím jsem se s tímto nesetkala. Zpracováváme externě účto firmě s.r.o., čtvrtletní plátce DPH, klient dostává DP DPH a KH ve formátu XLS (plus PDF pro náhled) a sám zasílá přes svou DS na FÚ.
Včera mu přišla e-mailem výzva, že nepodal KH za prosinec 2016. Přitom KH bylo odesláno dne 20.1.2017 a dokonce ten samý den ještě opravné, protože klient něco doplňoval a ten samý den i přiznání za 4.Q 2016.
Klient nám zaslal pro kontrolu celý soubor ve formátu ZFO poslaný přes DS na FÚ, jak řádné KH tak opravné, obojí kontrolováno přes stránky finanční zprávy a soubory jsou v pořádku.
Jak byste prosím nyní postupovali, pokud si FÚ bude stát za svým, resp. správkyně daně? Zatím jim klient odeslal dodejky. Je mi jasné, že problém bude u CML v Pardubicích, ale jde o to, aby klientovi nevystavili ty jejich slavné vysoké pokuty :( Předem děkuji za Vaše zkušenosti.